Abseilen tegen spierziekten

Dit is de actie van Marian van Mierlo
van totaal € 2.000 (115%)

In 2017 word ik 77 jaar. Na mijn laatste stunt in 2015 is mijn wens om nog één laatste stunt uit te halen. Nog eenmaal geld en aandacht vragen voor het Guillain-Barré syndroom (GBS). Dit keer ga ik abseilen van het Westpoint gebouw in Tilburg. Vanaf 140 meter naar beneden.

Zelf heb ik twee keer te maken gehad met de ziekte GBS, in 1980 en 1990. GBS is een spierziekte die plotseling toe slaat en kan leiden tot ernstige verlamming bij voorheen gezonde mensen. Nu geef ik voorlichting aan mensen die er pas mee te maken hebben. Ik zoek hen op in het ziekenhuis en vertel over het verloop van de ziekte en probeer advies te geven. Dit wordt altijd zeer gewaardeerd omdat de meeste mensen nog nooit van GBS gehoord hebben en geen idee hebben wat hun is overkomen. Naast dit vrijwilligerswerk zet zich ik me nog op een andere manier in. Door te 'stunten tegen spierziekten'!

Abseilen en stuntvliegen
In 2011 ben ik gaan abseilen van de Euromast. En het jaar erop vloog ik mee in een geheel open tweepersoons sportvliegtuigje; Dragon Fly. Op driehonderd meter hoogte schakelde de piloot de motor uit, waarna het vliegtuigje ging zweven op de thermiek. Met deze twee stunts haalde ik zo'n € 9000 op en was er veel aandacht voor GBS. In 2015 ben ik gaan abseilen van het Provinciehuis in Noord-Brabant. Nu wil ik nog één keer een stunt uithalen en ga ik abseilen van het Westpoint gebouw in Tilburg. Iedereen kan mij steunen bij de stunt door een donatie te doen op de actiepagina. Ik hoop zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar een betere behandeling.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.